FESTIVAL

 

 August2018 
ETKNRLP
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
25.08

Omari küün, Naissaar, kell 19 Haven Kakumäe jahisadama angaar, kell 21

EV100: MUINASTULEDE ÖÖ

Omari küün, Naissaar, kell 19
Georg Friedrich Händel – Veemuusika 

Haven Kakumäe jahisadama angaar, kell 21
Ülo Krigul / Hasso Krull – Tulikeel (esiettekanne)
Georg Friedrich Händel – Kuninglik tulevärgimuusika 

Kadri Voorand (hääl), Tammo Sumera (elektroonika)
Eesti Riiklik Sümfooniaorkester
Dirigendid Tõnu Kaljuste (Naissaar), Andres Kaljuste (Kakumäe)

Sündmus kuulub EV100 muusikaprogrammi. Vaata kogu kava ev100.ee

Muinastulede ööl tuhandete lõkketulede süütamisega Läänemere randadele teadvustub ehk kõige selgemalt, et oleme mereäärne rahvas. Sel ööl viib Nargenfestival ERSO muusikud kahele poole Tallinna lahte, loomaks muusikalise silla mandri ja Naissaare vahele Georg Friedrich Händeli aegumatute, vee ja tulega seostuvate orkestriteostega. Õhtut alustab Naissaarel „Veemuusika“ Tõnu Kaljuste juhatusel ning jätkub „Kuningliku tulevärgimuusikaga“ Kakumäe sadamas Andres Kaljuste taktikepi all. Tulest inspireeritud on ka Ülo Kriguli ja Hasso Krulli spetsiaalselt selleks sündmuseks loodud teos „Tulikeel“, mida on autorid iseloomustanud järgnevalt: ""Tulikeel" on muistsete tulede helk tänase tumeda taeva taustal."  Häälele, elektroonikale ja sümfooniaorkestrile loodud uudisteoses soleerib üks omapärasemaid džässmuusikuid Eestis Kadri Voorand.

Väljasõit Naissaarele aurikuga Katharina kell 16.15 Lennusadamast! Sadamas olla kell 16!

TÄHELEPANU: toimub kaks kontserti ning mõlemad kontserdid on piletiga. Kes tulevad Naissaarele aurik Katharinaga, siis pärast Naissaare kontserdi lõppu toimub Lõunaküla sadamas (asub küüni juures) lõkke süütamine, pärast mida publik viiakse kastiautodega sadamasse aurikule. Aurik läheb Lennusadamasse ning publik ei jõua Haven Kakumäel toimuvale kontserdile!

Oma alustega tulijad, kes randuvad Naissaare Lõunaküla sadamas, teil on soovi korral võimalik Haven Kakumäe kontserdile minna ühiselt paatidega, sest meretee on selleks piisavalt lühike.  Mõlemad kontserdid on eraldi piletitega! 

Nargenfestivali koostöö Eesti Riikliku Sümfooniaorkestriga