FESTIVAL

 

 Juuni2014 
ETKNRLP
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
13.06

Estonia kontserdisaal, kell 19

NARGENFESTIVALI AVAKONTSERT

 

Kavas:

Ludwig van Beethoven – Meeresstille und glückliche Fahrt (Mere vaikus ja õnnelik reis), op. 112
Ralph Vaughan Williams – Flos Campi (Põllu lill)
Gustav Mahler – Sümfoonia nr 4 G-duur

Malin Hartelius (sopran, Rootsi)
Andres Kaljuste (vioola)
Eesti Filharmoonia Kammerkoor
Eesti Riiklik Sümfooniaorkester
dirigent Tõnu Kaljuste

Nargenfestival alustab oma üheksanda hooaja siin- ja sealpool merd asetleidvaid sündmusi muusikalise merereisiga – kontserdi avaloona kõlab Eesti Filharmoonia Kammerkoori ja Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri esituses Tõnu Kaljuste juhatusel Ludwig van Beethoveni Goethe luulel põhinev kantaat, mis on üks helilooja ekspressiivsemaid kooriteoseid.

Andres Kaljuste soleerimisel tuleb ettekandele inglise helilooja Ralph Vaughan Williamsi 6-osaline süit „Flos Campi“ („Põllu lill“) soolovioolale, koorile ja orkestrile, mis on inspiratsiooni saanud Saalomoni ülemlaulu poeetilisest armastuslüürikast.

Gustav Mahleri suvisel ajal komponeeritud helge kõlamaailmaga 4. sümfoonia solistina astub ERSO ette eelkõige Mozarti-interpreedina tuntust kogunud rootsi sopran Malin Hartelius, kes on laulnud Euroopa olulisematel ooperi- ja kontserdilavadel parimate orkestrite ja dirigentidega. Mahleri sümfooniate solistina on ta sel hooajal esinenud Milanos Riccardo Chailly juhatusel ja Viini Musikvereinis Andrés Orozco-Estrada juhatusel.

Tõnu Kaljuste: "Avakontsert viib meid merevaikusest õnneliku randumiseni (Beethoven) ja maagilise põllulille (Williams) kaudu tõdemuseni: „… me naudime taevaseid rõõme, nii väldime maiseid mõõne …“ (Mahler). Kontserdi kava koostades mõtlesin sügava austusega sellel aastal lahkunud maestro Claudio Abbado peale. Nii minul, kooril kui ka solistidel on temaga seotud mälestused, mis ei unune."