NARGENFESTIVAL 2011

Nargenfestival tänab oma publikut ja koostööpartnereid ning ootab teid juba suvel 2011!

Eelinfo

Nargenfestival 2011

Nargenfestivali 2011 programmis on ooperite esiettekanded, sümfooniakontserdid, teatrietendused ning Kreegi, Ositrahhi ja Pärdi muusikanädalad.

Tähtsamateks projektideks on ooperid: Timo Steineri ooper "Kaks pead" esiettekanne juunis (dirigent Tõnu Kaljuste) ja Richard Wagneri ooper "Parsifal" augustis, mis toimub koostöös Rahvusooperiga Estonia (dirigent Arvo Volmer).  Juulikuus toimub unikaalne kontsert, kus ühel õhtul kantakse ette neli Arvo Pärdi sümfooniat (dirigent Tõnu Kaljuste). See kontsert on jätk 2010 aasta Pärdi Pidunädalatele, millega tähistati helilooja 75 juubelit. Juulis on festivali kavas Beethoveni "Missa Solemnis", kus on kaastegev segakoor "Latvia" koor koos Nargen Festivali Orkestriga (dirigent Tõnu Kaljuste). Niguliste kirikus saab augustis kuulata Arthur Honeggeri oratooriumit "Surmatants".

Nargenfestivali üritused toimuvad Tallinnas, Haapsalus, Pärnus, Naissaarel ja mujal Eestis.

PARSIFAL

Richard Wagneri lavamüsteerium kolmes vaatuses, helilooja libreto
Maailmaesietendus 26. juulil 1882 Bayreuthi Festspielhausis

25., 26., 27. ja 28. augustil 2011 kell 18.00

Noblessneri valukojas Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 ja Nargenfestivali raames

Muusikaline juht ja dirigent: Arvo Volmer
Dirigent: Risto Joost
Lavastaja: Nicola Raab (Saksamaa)
Kaaslavastaja ja lavavõitluskoreograaf: Ran Arthur Braun (Iisrael)
Kunstnik: Robert Innes Hopkins (Suurbritannia)
Valguskunstnik: David Cunningham (Šotimaa)

Osades: Parsifal – Richard Decker (USA)/Roman Sadnik (Austria), Gurnemanz – Manfred Hemm (Saksamaa)/Denis Sedov (Iisrael), Kundry – Irmgard Vilsmaier (Saksamaa)/Magdalena Anna Hofmann (Austria), Amfortas – Eike Wilm Schulte (Saksamaa)/Rauno Elp, Klingsor – Martin Winkler (Austria), Titurel – Mart Laur/Priit Volmer jt.

Saksa keeles eesti- ja ingliskeelsete subtiitritega
 
Piletid müügil alates 1. oktoobrist 2010! Hind 18,50-50,50 € (290-790 kr).
Müügil piiratud koguses eksklusiivpileteid parimatele kohtadele, millega kaasneb vaheajapakkumine Rahvusooper Estonia Cateringilt! Hind 77,00 € (1205 kr).
 
„Parsifal“ on Richard Wagneri viimane ooper ja üks ooperiliteratuuri keerukamaid teoseid, mis esitab tõsise väljakutse nii solistidele, orkestrile kui koorile. See on erakordselt väljendusjõuline ja ammendamatut avastamisrõõmu pakkuv teos ning ainus ooper, mis on kirjutatud Wagneri ooperiteatri Bayreuth Festspielhausi erilist akustikat ja võimalusi silmas pidades. Wagner nimetas „Parsifali“ lavale pühendatud pidustuseks ja keelas kolmekümneks aastaks selle lavastamise väljaspool Bayreuthi ooperimaja. 1903. aastal võitis Metropolitan Opera siiski kohtu kaudu õiguse ooper lavale tuua. Noblessneri valukojas oodatakse lavastusest osa saama ligi 10 000 inimest, tavatult suur on ka orkestri ja mitme koori koosseis – kokku üle kahesaja inimese.
 
Eestis esmakordselt kõlav „Parsifal“ on vääriline suursündmus tähistamaks Tallinna kuulutamist Euroopa kultuuripealinnaks 2011.